ГАБРОВЦИ СРЕЩУ ВАНДАЛИТЕ

В Габрово зачестиха проявите на вандализъм и посегателствата върху публична инфраструктура. Не са рядкост и появите на безотговорното поведение на пътни хулигани, които застрашават живота и здравето на гражданите. Това е причината Община Габрово да започне кампания под мотото "Габровци срещу вандалите”.

Целта на кампанията е да повлияем на общественото мнение като насърчим неговата по-голяма чувствителност и ангажираност срещу всякакъв род вандализъм и безотговорно социално поведение, да провокираме промяна на обществените нагласи, като извадим от анонимност всяка подобна проява.

Апелираме към габровци да не остават безразлични и да подават сигнали, снимков материал и кадри, показващи деянията и техните извършители.

От днес сигнали за вандалски и хулигански прояви габровци могат да подават на телефон 070014410 (на цената на един градски разговор) или да изпращат на адрес - protocol@gabrovo.bg.

Получената информация, включително снимки и видеозаписи, както и записи от охранителите камери в града ще бъдат публикувани в банер "Габровци срещу вандалите” на заглавната страница на Община Габрово и достъпна за всички граждани. 

Кампанията остава без краен срок. Банерът "Габровци срещу вандалите" ще остане на сайта на Община Габрово докато има деяния за огласяване.

 

Вандалско посегателство в пешеходния подлез на ул. Брянска

Резултати от кампанията

Позиция на Кмета на община Габрово

13 Ноември 2012, 13:37

Инцидент на ул. "Брянска" едва не отне няколко човешки живота

На тъмно

Пътят за болницата - без улично осветление

Щети за близо 1000 лева на уличното осветление

Спря напоителната система в парка срещу Дома на книгата

Без вода в горещите дни

Изкорениха цветята в градинката до Театъра