Над 20 екипа ще почистват Габрово в събота

Повече от 20 екипа ще почистват детски площадки, градинки, паркове и обществени обекти на 21 април. Седем групи от Общинска администрация ще облагородят терените в района на детската площадка на блок Катюша, ул. „Брянска”, коритото на р.Янтра, парк Баждар, моста до Дома на хумора и района зад Спортна зала,  ул.”Орловска” и района на РЗИ. Ще бъдат зацветени и две фигури – на герба на града, на ската на ул.”Брянска”, както и на символа на Габрово – котката, на детската площадка до блок „Катюша”.

В пролетното почистване ще се включат и около 15 екипа от различни институции. Подробна карта на районите, които ще бъдат облагородени, може да видите тук

Община Габрово призовава всички да се включат в пролетното почистване, което тази година е под мотото „Пука ли ти за боклука?”. Информация за събраните отпадъци може да бъде подавана от до 29 април 2012г., от 8:30 до 17 часа, на тел. 070014410, 066/818 359, за да могат да бъде организирано извозването им на общинското депо. Събраните отпадъци оставяйте в чували или на снопове на най-близката контейнерна площадка. На електронен адрес protocol@gabrovo.bg изпращайте вашите предложения, придружени със снимки, за  най-добре почистено междублоково пространство, както и за най-красива градинка. Най-добрите ще получат награди!

Надяваме се на активно участие на габровци в инициативата, с което ще спомогнем за това градът ни да стане по-чист и красив!