Община Габрово ще финансира Етно-джаз фестивал чрез Програма Култура

НЧ „Христо Смирненски 1949” получи възможност да реализира проекта си „Алтернативни форми на изкуство” по Програма Култура. Началото на септември ще превърне един от крайните квартали на Габрово– Русевци в център на алтернативните изкуства, благодарение на креативността на екипа на местното читалище.

С реализацията на проекта се цели създаването и провеждането на летен фестивал на алтернативните форми, като в него вземат участие групи от национален мащаб, които показват иновативна, съвременнаи нетрадиционна визия на традиционни форми в изкуството.

Читалището в Русевци търси поредната възможност да обхване нови, неформални групи публика, като предложи различни от досегашните арт форми и течения. Фестивалът се фокусира върху теми с обществено и социално значение - културното наследство, творческо приспособяване към съвременните предизвикателства. Отваря пространството и предоставя време на всички присъстващи – участници, гости и приятели, да взаимодействат свободно едни с други.

Провеждането на фестивала извън добре познатия на габровци център (в частност площад Възраждане) и поставянето му в неформалната среда на поляната,  предполага посещение от по-широка аудитория и обогатяване на културния живот в квартала.

За всички заинтригувани ето и Програмата за фестивала:

02.09.2016

- трио"Keys and strings" - трио на баян, виола и цигулка

- DIA в компанията на TINO&Spazm - младата певица DIA, която успешно съчетава фолклор и дъбстеп и в момента е на върха на музикалните класации.

- група "Оратница" - доказала се етно-джаз група

 

03.09.2016

- ансамбъл "Spektrum"- акапелни изпълнения на различни стилове музика

- моноспектакъл на Ясен Попов - невербален,пластически театър

-  The Dark Light projekt - уъркшоп и изложба на "рисуване със светлина"

- група "Балканджи" - доказала се етно-рок група