На 22 декември представители на Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово и доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества посетиха младежите от къща „Ново начало“ в гр. Банкя.

В навечерието на Коледните празници те получиха жива елха, която засадиха в двора на къщата си.

В резултат на инициативата „Коледна плетеница“, в която се включиха доброволци от МСНВ и баби от Дневния център за стари хора и най-вече – благодарение на сръчните ръце на Веселина Божилова от сдружение „Майки срещу дрогата“, момчетата и момичетата от „Ново начало“ получиха плетени шалчета, шапки, терлички, игленици и коледни украси.

Психолозите, работещи е терапевтичната общност, запознаха специалистите от ОбСНВ и доброволците от МСНВ с живота в комуната и с работата си със зависимите младежи.

Терапевтична общност „Ново начало“е място, в което млади хора от цялата страна се лекуват от зависимостта си към наркотици и за които Коледните празници ще бъдат далеч от семейството и приятелите. Затова и искрено се зарадваха на вниманието, което получиха от Общински съвет по наркотични вещества – Габрово, а доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества получиха безценен урок по толерантност.