По случай 30 годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето Център за обществена подкрепа, управляван от Сдружение SOS Детски селища България, дискутира с представители на Младежкия съвет по наркотични вещества правата на децата. Младежите споделиха своите възгледи за отговорността на родителите, обществото и институциите по отношение гарантиране правата на децата на закрила и сигурност, зачитане правото им да изразяват свободно мнението си и да правят избори в степен, която не застрашава здравето и живота им, за да развиват собствените си способности, като се обучават. Младежите изработиха тематични плакати, в който изразиха личното си отношение и съпричастност към съдбата на всяко дете, независимо от неговата раса, пол и религиозна принадлежност.

Със събитието екипът на Център за обществена подкрепа постави началото на поредица инициативи, свързани с годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Заповядайте на 02.11.2019г. в сградата на Център за обществена подкрепа , на ул. „ Ивайло“ № 13, ет.2, където ще бъде открита изложба с рисунки на ученици от основните и средните училища в гр. Габрово от обявения през месец октомври конкурс на тема  „ Аз имам право…“. В 17,30 часа ще започне церемонията по награждаването на отличените творби. Изложбата може да бъде разгледана до края месец декември всеки делничен ден от 10.00 до 18.00 часа.